Onze ligging

De camping ligt in het plaatsje Puth. Puth is een kleine plaats in Zuid-Limburg met ongeveer 2000 inwoners. Het ligt tussen Schinnen en Geleen. In de oude dorpskernen bevinden zich diverse monumentale woningen en boerderijen. Markante gebouwen zijn bijvoorbeeld de vakwerkhuizen die
bekend staan onder de naam Vogelzang. In een van deze woningen heeft een edelsmid zijn eigen atelier.

Een centrale plek in het dorp

Een centrale plek in het dorp was vroeger de waterput waar de bewoners van onderste Puth en Bovenste Puth elkaar ontmoetten. Nu staat op die plek nog een kerk die in 1930 werd gebouwd.
In het dorp is een dorpswinkel die veel te bieden heeft o.a. een bakkerij, salades, streekproducten, cadeau artikelen en nog veel meer.
Onze kleinschalige, rustieke camping biedt een schitterend uitzicht over het
Zuid-Limburgse heuvelland. Bij zonnige dagen is een vrij uitzicht tot achter Aken mogelijk.

Wandel en fietsroutes

Wandel- en fietsmogelijkheden zijn er volop, o.a. het rustige en mooie Stammenderbos dat via Puth naar Spaubeek loopt. Wij hebben diverse wandel- en fietsroutes door het heuvellandschap op de camping ter beschiking. Ook als u niet graag de heuvels opzoekt, zijn er prachtige wandelroutes.
In 2021 is de Beekdaelenfietsroute uitgekozen

tot meest populaire fietsroute van Nederland.
Deze route loopt geheel door onze eigen gemeente. Het is leuk om tijdens het fietsen één van de heerlijke happen en trappen routes te ervaren.
Voor de wandelaars die het Pieterpad of Pelgrimspad wandelen, zijn wij een ideale uitvalbasis om te overnachten.

Naast onze camping hebben wij nog een fruitteeltbedrijf. In het voorjaar staat u tussen de bloesem en in het najaar tussen de appels en peren.

Vanuit het centraal gelegen Puth is het eenvoudig om leuke dagtripjes te maken. Zo bent u binnen no-time in Valkenburg, Sittard, Maastricht, Vaals, Aken (Duitsland), Roermond, Hasselt of Luik (België).

Geschiedenis & cultuur

Wilt u niet alleen genieten van het heuvelland, maar ook graag eens duiken in de geschiedenis of kunst en cultuur? Bezoek dan de overblijfselen uit het Romeinse tijd of een prachtig kasteel al dan niet gerestaureerd. Door het hele gebied treft u vele musea aan die u zeker zult weten te waarderen.

Al deze ingrediënten worden compleet gemaakt met een uitgebreide mogelijkheid tot winkelen en bezichtigen van interessante plaatsen in de omgeving met zijn vele culturele en muzikale evenementen.